Om förskolan

föräldrakooperativ

Askims Montessoriförskola är ett av Göteborgs äldsta föräldrakooperativ. Föräldrakooperativet som verksamhetsform ger oss en unik möjlighet att vara med och forma våra barns vardag. Förskolan drivs tillsammans med våra pedagoger. Genom nära och regelbunden dialog får vi både delaktighet och inflytande. 

Vår lokal - en naturlig lekplats

Askims Montessoriförskola ligger granne med en perfekt skog för utflykter och äventyr. Med några steg förflyttar vi oss rakt ut i vildmarken. Närheten till skogen utnyttjar vi i stort sett dagligen.Vår lokal ägs av Svenska Kyrkan (Mikaelskyrkan) och vi har tillgång till församlingslokalen för julfirande och sommaravslutningar. Lokalen är inredd efter Montessoripedagogiken och självklart finns här också en gård med utomhusleksaker.

Bokskogen

Pedagogerna

På Askims Montessoriförskola arbetar idag 6 pedagoger. Vår förskolechef Victoria Möller som sköter verksamheten och arbetar med barnen tillsammans med Inger, Lotta, Sara, Ann-Charlotte och Sofia. Dessutom är Magnus och Lisbeth på plats när det behövs extra resurser.

Pedagogik

Askims Montessoriförskola drivs efter montessoripedagogik. Montessori-pedagogiken vill ge barnen en helhetssyn på omvärlden, hjälpa dem att bli självständiga och få ett sunt självförtroende. Förenklat kan man säga att det handlar om att försöka uppfylla Maria Montessoris motto ”Hjälp mig att göra det själv”. Maria Montessori visste att alla barn är nyfikna, fulla av upptäckarglädje och ivriga att pröva på och lära nya saker.

Vill du läsa mer finns det mycket information om Montessori på  www.montessoriforbundet.se

Askims Montessoriförskola

TVÅ AVDELNINGAR

På Regnbågen går alla barn som är 1-3 år och på Solstrålen mellan 3-5 år. Gemenskapen mellan de två avdelningar är stor och de stora barnen hjälper de mindre.

AMF47.jpg
AMF37.jpg

En god LUNCH

Vi har ett eget kök med en person som arbetar heltid så att pedagogerna kan fokusera på barnen. Lunchen kommer från en cateringfirma och är 100 procent ekologiskt och närodlad i så stor utsträckning som är rimligt.

Öppettider

Förskolan håller stängt fyra veckor på sommaren och är öppen helgfria dagar.

 
 
Askims Montessoriförskola - Vår skylt