Engagemang

 

Jour med lite tur

Askims Montessoriförskola är en ekonomisk förening som drivs gemensamt av oss föräldrar i form av ett föräldrakooperativ. De viktigaste vuxna människorna i byggnaden är dock våra pedagoger. Vi föräldrar är engagerade och har alla vissa uppgifter. Tillsammans med pedagogerna ser vi till att våra barn får bästa möjliga barnomsorg. Som föräldrar ställer vi därför upp när det behövs. Det är både roligt och givande. Via förskolan privata Instagram-konto kan vi dessutom följa med våra barn under deras vardag.

AMF48.jpg

Hur mycket engagemang?

Styrelsen sköter styrelsearbetet, hustomtarna fixar allt som kräver hammare och spik och festgruppen ordnar aktiviteter som ingen vill missa. Vi har också en eller två städdagar varje år. De brukar dra ut på tiden när fikat kommer fram. Ibland har man också tur och får använda sin jourdag. Det blir ett minne för livet. Vårt engagemang bygger på gemenskap och samarbete. Insatsen för den enskilda familjen blir därför inte så stor.

Traditioner du inte vill missa

Under ett år på Askims Montessoriförskola firas ett antal självklara traditioner och vi har dessutom flera föräldraaktiviteter. Varje vår håller vi en vårutflykt med både barn och föräldrar. När det börjar närma sig avslutning beger sig de äldsta barnen iväg på en efterlängtad tur med Paddan-båten och efterföljande restaurangbesök. Därefter följer sommaravslutning med skönsång och tårtor. Höstterminen inleds med en höstutflykt och avslutas med minnesvärda julsånger och den årliga jultombolan. Däremellan hålls en eller flera afterworks och en årlig föräldrafest.

AMF21.jpg
Askims Montessoriförskola
 

Välkommen att kontakta oss för mer information, personligt besök och ansökan.